Zakelijk VoIP bellen neemt toe

20-10-2017

Uit recent onderzoek blijkt dat zakelijke VoIP-telefonie de komende jaren met gemiddeld 30 procent per jaar groeit. Wat is VoIP en waarom kiezen ondernemers er massaal voor? Toen in 1984 ISDN uitgevonden werd, was dit een grote vooruitgang. Dit eerste digitale netwerk maakte het mogelijk om data digitaal over de telefoonlijn te sturen en om 2 telefoongesprekken tegelijkertijd te voeren.

Van analoog naar ISDN

Het grootste voordeel van ISDN versus analoge telefonie was dat op ISDN meerdere telefoonnummers geleverd konden worden. Vooral bedrijven waren daarom geïnteresseerd in ISDN. En met de introductie van ADSL in 2000 konden datapakketten nog sneller via de traditionele telefoonlijn verzonden worden.

Van ISDN naar VoIP

Inmiddels is hoge snelheid en digitaal de standaard geworden. Televisie kijken, radio luisteren, bestanden versturen, data opslaan, chatten en bellen – dat doen we nu allemaal via het internet. De techniek achter het bellen via internet heet Voice over Internet Protocol. VoIP gebruikt de IP-netwerken voor de transmissie van telefoongesprekken via het internet.

Opmars van VoIP

Nu bijna iedereen de beschikking heeft over een krachtige internet verbinding, is de keuze voor VoIP logisch. Zeker voor bedrijven. Een telefooncentrale zelf kopen en onderhouden is niet meer nodig bijvoorbeeld. In plaats daarvan gebruik je een virtuele telefooncentrale. Deze centrales in de cloud bieden alles, en meer, wat de ouderwetse centrale bood: voicemail, wachtmuziek, belgroepen, automatisch doorschakelen naar de mobiel van beschikbare collega’s etc. Wat bedrijven ook aanspreekt is dat je enkel betaalt voor wat je nodig hebt: met VoIP is het heel makkelijk om het aantal abonnementen uit te breiden of in te krimpen.

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel