Windows Virtual Desktop voor uw organisatie

12-04-2021

Flexibiliteit is steeds vaker een van de belangrijkste wensen bij het inrichten van werkplekken. Werknemers willen vaker op afstand werken en in kunnen loggen waar men wilt zonder daarbij over al teveel technische kennis te beschikken. Microsoft biedt daar de desktop-as-a-service dienst aan onder de noemer Windows Virtual Desktop.

Wat is Windows Virtual Desktop?

Windows Virtual Desktop is een volledig cloud based platform wat draait op de Microsoft Azure infrastructuur. De onderdelen die samen Windows Virtual Desktop maken zijn van Remote Desktop Services (RDS) en zullen door Microsoft worden uitgevoerd en beheerd.

Voordelen van Windows Virtual Desktop

Dat steeds meer bedrijven overstappen naar een volledige WVD oplossing is een feit en dat komt met name doordat WVD een aantal hele grote voordelen heeft ten opzichte van het ouderwetse RDS model.

  • Schaalbaarheid: Het grootste voordeel van een Windows Virtual Desktop omgeving is de volledige schaalbaarheid. Doordat het platform draait op Azure kunnen pools van gebruikers op en afgeschaald worden indien nodig. Dit gaat volledig automatisch.
  • Kostenbesparing: Met WVD betaalt u naar gebruik en hiermee bespaart een organisatie veel geld, aangezien grote investeringen op het gebied van hardware niet meer noodzakelijk zijn.
  • Flexibiliteit: In de virtuele omgeving van Windows Virtual Desktop is het mogelijk om zowel apps als bureaubladen te virtualiseren. In combinatie met de schaalbaarheid is WVD een enorm flexibele dienst.
  • Veiligheid: Microsoft biedt u de mogelijkheid om de virtuele omgeving te beveiligen met een Multi Factor Authenticatie. Hiermee kunt u uw gegevens en omgeving beschermen tegen invloeden van derden.
  • Toekomstbestendig: In plaats van iedere 2-3 jaar een volledige werkplek te moeten vervangen met nieuwe hard en software is een WVD omgeving toekomstbestendig. De schaalbaarheid en flexibiliteit geldt namelijk ook voor eventuele software updates en hardware updates.

Nieuwsgierig geworden naar wat Windows Virtual Desktop voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers voor een vrijblijvend gesprek.

 

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel