Windows 11 vanaf 5 Oktober beschikbaar

31-08-2021

Vanaf 5 Oktober 2021 zal Windows 11 beschikbaar zijn voor alle Windows 10 gebruikers, aldus Microsoft. De update naar het nieuwste besturingssysteem van Microsoft is volledig gratis. Wel moet gezegd worden dat er voorlopig geen ondersteuning gegeven zal worden voor Android-apps via de Amazon app-store. Dit zal later door Microsoft worden toegevoegd.

Windows 10 handmatig updaten

Het is voor alle gebruikers met een Windows 10 licentie mogelijk om de update naar Windows 11 zelf uit te voeren middels een handmatige update. Naast de handmatige update wordt het voor nieuwe gebruikers ook mogelijk om Windows 11 los aan te schaffen. Halverwege 2022 zullen alle pc’s de update naar de nieuwste Windows versie hebben ontvangen is de verwachting.

Minimale systeemvereisten voor Windows 11

Een nieuw besturingssysteem komt ook met nieuwe minimale systeemvereisten om de software vloeiend te kunnen gebruiken. Voor deze nieuwe Windows versie dient de pc te beschikken over een ondersteunende 64-bit processor, 4GB werkgeheugen, 64GB opslagcapaciteit, een grafische kaart met DirectX 12-ondersteuning, UEFI met Secure Boot enĀ TPM 2.0. Bij een installatie op een systeem met bijvoorbeeld een processor die niet ondersteund wordt, krijgen gebruikers mogelijk geen updates.

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel