Windows 11 preview in Azure Virtual Desktop

23-08-2021

Windows 11 is sinds enige tijd als Windows 10 update verkrijgbaar bij alle Windows Home en Pro licenties. Vanaf heden stelt Microsoft zijn nieuwste besturingssysteem ook beschikbaar in de virtuele omgeving van Azure Virtual Desktop. Hiermee krijgen gebruiken de kans om dit nieuwe besturingssysteem uit te proberen in de cloud.

Drie verschillende Windows 11 images

Met de komst van Windows 11 naar Azure Virtual Desktop krijgen gebruikers de optie te kiezen tussen drie verschillende preview versies van Windows. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld Trusted Launch inschakelen om TPM 2.0-ondersteuning en secure boot te gebruiken via Azure Virtual Desktop. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de multi-session optie waarbij meerdere gebruikers Azure Virtual Destkop-instance tegelijk kunnen gebruiken. Tevens zullen er enkele grafische updates van Windows 11 te gebruiken zijn binnen Azure Virtual Desktop zoals animaties.

Gebruik van de Windows 11-preview

Om gebruik te kunnen maken van de gratis update van Microsoft dienen de admins van de virtuele omgeving(en) zich via de Azure Marketplace te abonneren om de Windows 11 preview en een Windows 11-VM aan te bieden aan een gebruiker. Vervolgens dient een VM gemaakt te worden, het installatieproces gevolgd te worden en een host pool gemaakt te worden.

 

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel