Nieuwe functies binnen Microsoft Teams

26-07-2021

Microsoft staat op het punt om Windows 11 te lanceren. Naast de update van Windows 10 naar Windows 11 zal Microsoft ook nieuwe functies gaan toevoegen aan Microsoft Teams. Met de update van Microsoft Teams wil Microsoft het vergaderen vereenvoudigen voor alle deelnemers binnen een vergaderruimte.

Meer interactie binnen Microsoft Teams

De update van Microsoft Teams zal ervoor zorgen dat de vergaderchat vanaf heden zichtbaar is voor alle deelnemers aan de vergadering. Hierbij is aanvullende informatie zoals agenda, notities en dergelijke ook direct zichtbaar waardoor er meer interactie zal plaatsvinden binnen de vergadering(en). Aanvullend op deze toevoegingen zal het voor remote deelnemers ook mogelijk worden om direct te reageren door de toevoeging van live reacties, chatbubbels en meerdere videostreams.

Digitale whiteboard

Het fysieke whiteboard zal ook – in digitale vorm – zijn intrede doen in de nieuwe Teams update. Alle deelnemers hebben toegang tot het toevoegen van hun eigen content. Tevens wordt het mogelijk om sjablonen toe te voegen aan het whiteboard en zal de toevoeging van de Whiteboard Collaboration Cursors ervoor zorgen dat deelnemers elkaar op afstand beter kunnen helpen.

whiteboard-functie

Extra functionaliteiten voor de Surface Hub

Gebruikers van de Microsoft Surface Hub zullen ook toegang krijgen tot het gebruik van het digitale whiteboard. Tevens zal de Surface Hub nog een aantal extra updates krijgen met de komst van nieuwe desktopapps. Welke dit precies zullen zijn zal later dit jaar bekend gemaakt worden. Ook het Fluid Framework en Viva Insights zullen beter samen gaan werken met Microsoft Teams en dan met name gericht op het maken van gezamenlijke content.

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel