Mobile Device Management


Met een MDM oplossing kan de IT-beheerder alle mobiele apparaten van medewerkers op afstand instellen en beheren en deze voorzien van alle veiligheidsmaatregelen die daarbij horen.


De zakelijke smartphones, tablets en laptops zijn op afstand te volgen, in te stellen, te wissen en te blokkeren. Niet onbelangrijk bij diefstal, verlies of bij slecht gebruik.

Waarom Mobile Device Management?

Met een Mobile Device Management (MDM) oplossing kan de IT-beheerder alle mobiele apparaten van medewerkers op afstand instellen en beheren en deze voorzien van alle veiligheidsmaatregelen die daarbij horen.

Zo kan vooraf per gebruiker of per groep gebruikers een zogeheten ‘policy’ ingesteld worden. De ene medewerker heeft bijvoorbeeld wel toegang tot bepaalde bestanden en applicaties, terwijl een andere medewerker dit niet heeft. Ook kunnen de toestellen automatisch synchroniseren via een Active Directory. Hierin zijn alle rechten en instellingen van het bedrijfsnetwerk vastgelegd.

Zonder een MDM-oplossing en een helder telecombeleid is het bijna onmogelijk om alle mobiele apparaten te beheren en te beveiligen.

VMware AirWatch

Onder mobiliteit valt echter meer dan alleen een smartphone of tablet. Enterprise Mobility Management (EMM) oplossingen bieden de mogelijkheid om niet alleen op toestelniveau, maar ook op applicatieniveau (Mobile App Management) of contentniveau (Mobile Content Management) de mobiliteit binnen een organisatie te beheren. Met VMware AirWatch is het mogelijk om elk toestel met elk besturingssysteem en elke mobiele implementatie vanaf één centraal punt te beheren.

Toestellen

Configureer, beheer en ondersteun elk eindpunt.

Apps

Vergroot de productiviteit door naadloze toegang tot elke applicatie.

BYOD

Geef persoonlijke toestellen toegang zonder aan beveiliging in te boeten.

Beveiliging

Bescherm bedrijfsgegevens in elke laag.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Mobile Device Management? Neemt u dan contact met ons op.

Meer Beheer & Support

Netwerkbeheer

Werkplekbeheer

Applicatiebeheer

Mobile Device Management

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel