Microsoft wijzigt naam naar Azure Virtual Desktop

09-06-2021

Microsoft heeft besloten om de naam Windows Virtual Desktop definitief te wijzigen naar Azure Virtual Desktop. Naast de naamswijziging komt de verandering ook met enkele aanpassingen aan de applicatie waardoor het werken in de cloud nog eenvoudiger zal zijn voor (nieuwe) gebruikers.

Verbeterde toegankelijkheid met QuickStart-functies

Azure Virtual Desktop zal zich met name richten op particuliere gebruikers en kleine ondernemingen. Hiervoor was de dienst met name gericht op grote organisaties. Om deze kleine ondernemingen en particulieren op weg te helpen kan men vanaf nu middels de QuickStart-functie binnen enkele klikken een virtuele desktop opzetten. Wel moet daarbij vermeld worden dat het altijd aan te raden is om een advies op te vragen bij een IT-automatiseerder.

QuickStart-azure-virtual-desktop

Meerdere Azure Virtual Desktops beheren

Met de komst van Microsoft Endpoint Manager is het mogelijk om meerdere virtuele sessies te beheren. Met Endpoint Manager en Windows 10 Enterprise heeft u als beheerder de mogelijkheid om meerdere virtuele omgevingen te beheren alsof het om fysieke apparaten gaat. Meerdere gebruikers kunnen tevens deelnemen aan één virtuele desktop. Hiermee bespaart u als organisatie flink op de maandelijkse kosten, aangezien u hierdoor minder virtuele desktops hoeft af te nemen.

Wat kan Microsoft Azure voor uw organisatie betekenen?

Wanneer u niet langer afhankelijk wenst te zijn van fysieke servers, flexibel wilt zijn en juist op zoek bent naar een minder complexe oplossing voor bijvoorbeeld personeel dat op afstand werkt, dan is Microsoft Azure misschien wel geschikt voor u. Benieuwd naar de eventuele mogelijkheden omtrent virtuele desktops? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers voor een vrijblijvend advies.

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel