Office 2019 alleen beschikbaar op Windows 10

31-05-2018

Microsoft Office is nog steeds één van de meest gebruikte softwarepakketten ter wereld. Grote kans dat u ook Office gebruikt. Office 365 heeft maandelijks maar liefst 120 miljoen zakelijke gebruikers. Toch zijn er bedrijven die geen abonnement willen hebben, maar een pakket willen kopen. De nieuwste versie van het softwarepakket, Office 2019, zal alleen beschikbaar zijn op Windows 10.

Office 2019 verschijnt tweede helft 2018

Om de nieuwe Office-apps te gebruiken, is Windows 10 vereist. Hierbij gaat het om de losse versie van het Office 2019-pakket, niet om het Office 365-abonnement. De Office 2019 applicaties zullen niet werken op oudere versies, zoals Windows 7 of Windows 8.1. Office 2019 verschijnt in de tweede helft van 2018. De applicaties zullen in het tweede kwartaal van dit jaar al beschikbaar zijn in bèta-versies. In het pakket zijn Word, Excel, PowerPoint, Outlook-apps en versies van Exchange, SharePoint en Skype voor Bedrijven inbegrepen.

Verkorte ondersteuningsperiode

Daarnaast verkort Microsoft de aanvullende ondersteuningsperiode van vijf naar twee jaar, waarmee de totale periode van ondersteuning op zeven jaar uitkomt. Dat is minder dan de tien jaar die voor eerdere versies werd aangehouden. Microsoft laat weten dat moderne software niet alleen nieuwe functies bevat die mensen helpen om hun werk zo goed mogelijk te doen. Moderne software bevat ook betere oplossingen als het gaat om beveiliging. Microsoft geeft aan dat wanneer software ouder is dan tien jaar, het niet profiteert van de moderne technologische innovaties die op dat moment wel beschikbaar zijn. Hierdoor is het lastig om deze software goed te beveiligen.

Office 365: overal en altijd werken op elk apparaat

Mocht u toch nog werken met een oudere Windows-versie dan Windows 10, dan kan u wel werken met oudere Office-applicaties. Een beter alternatief is om te abonneren op Office 365, omdat oudere Office-versies na verloop van tijd ook niet meer compatible zullen zijn. Met Office 365 profiteert u altijd van de nieuwste versie. U maakt gebruik van de nieuwste applicaties zonder te hoeven updaten. Bovendien kan u overal (vanaf elk device) en altijd (online en offline) bestanden maken, bewerken en delen.

Bron: Ingram Micro

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel