Microsoft lanceert Windows 365

20-07-2021

Naast de lancering van Windows 11 afgelopen Juni lanceert Microsoft binnenkort een compleet nieuwe dienst als toevoeging op het reeds bestaande Azure Virtual Desktop, namelijk Windows 365 Cloud PC. Vanaf begin Augustus zal Microsoft deze nieuwe dienst beschikbaar stellen voor alle zakelijke gebruikers.

Windows 365 Cloud PC is betalen naar gebruik

Het hybride werken wordt steeds vaker toegepast binnen bedrijven waarbij men niet altijd afhankelijk hoeft te zijn van een fysiek kantoor. Hierdoor worden werknemers flexibele werknemers die enkel een device en een internetverbinding nodig hebben om te kunnen werken. Het vertrouwen in virtuele omgevingen, processen en het werken op afstand is sinds vorig jaar flink toegenomen. Steeds meer werkgevers en werknemers zien dat het werken in de cloud veel voordelen met zich mee brengt. Dit stelt Microsoft in staat om zijn nieuwe dienst Windows 365 Cloud PC te lanceren, maar wat is Windows 365?

De clouddienst van Microsoft maakt het bedrijven zo eenvoudig mogelijk om virtuele systemen voor werknemers af te nemen. Een gebruiker gebruikt Windows door middel van een webbrowser of applicatie waarmee men inlogt op de virtuele omgeving. Dit kan op zowel een Linux-systeem, iMac, tablet, Android-systeem of een Windows machine. Hierdoor is het niet langer noodzakelijk om hardware te vervangen of aan te schaffen om gebruik te kunnen maken van deze virtuele omgeving. U hoeft voor het gebruik van W365 geen hardware aan te schaffen. U huurt een stuk ruimte in een van de datacenters van Microsoft en u mag zelf bepalen hoeveel processorkracht, geheugen en opslagcapaciteit u nodig denkt te hebben voor uw werknemer(s). Dit is tevens op en af te schalen wanneer gewenst. Hierdoor komt u nooit voor onverwachte kosten te staan en bent u tevens niet afhankelijk van een duur doorlopend abonnement. Hetgeen er verbruikt is, is hetgeen u dient te betalen. Gebruikt u minder capaciteit of zijn er minder werknemers die gebruik maken van de clouddienst? Dan zijn de kosten op dat moment ook lager.

windows-365-azure-cloud

Volledige Windows ervaring

Naast het feit dat gebruikers hun complete virtuele omgeving kunnen configureren naar wens bevat Windows Cloud PC nog een aantal voordelen ten opzichte van andere diensten. Zo merkt u als gebruiker niets van het feit dat men gebruik maakt van een virtuele omgeving. De omgeving voelt en ziet er namelijk hetzelfde uit als Windows 10 en binnenkort Windows 11. Daarnaast is een bijkomend groot voordeel dat gebruikers altijd door kunnen gaan met hun werk waar ze gebleven waren, ook als ze van apparaat wisselen. Dit kan dankzij Microsoft instant-boosting. Hierdoor is Windows inclusief apps, instellingen en data direct te gebruiken.

Bent u benieuwd wat Windows 365 voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers voor een vrijblijvend advies.

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel