WiFi-technologie in MKB vaak zwaar verouderd

23-11-2017

Kleine bedrijven met mobiele medewerkers hebben vaak wifi-netwerken die meer dan acht jaar oud zijn waardoor de connectiviteit in gevaar komt. Oorzaak voor de verouderde apparatuur is dat mkb’ers hun investeringen uitstellen om te wachten op de nieuwste generatie wifi-technologie.

Dit blijkt uit onderzoek van IDC, in opdracht van netwerkspecialist Linksys. Volgens de onderzoekers moeten channelpartners hun wifi-aanbod voor het mkb herzien en ook 802.11ac Wave 2-apparatuur gaan aanbieden. ‘Kleine bedrijven zien wifi als integraal onderdeel van hun activiteiten en gebruiken het als standaardnetwerk voor de connectiviteit van medewerkers en het bedrijf zelf. Maar veel van deze bedrijven worden belemmerd door apparaten die meer dan acht jaar oud zijn’, aldus Wayne Newton, hoofd B2B channelsales bij Linksys. ‘Investeringen worden uitgesteld om te wachten op de nieuwste generatie wifi-technologie en daarmee lopen ze verbeterde prestaties en verhoogde betrouwbaarheid van de nu beschikbare 802.11ac Wave 2- en mu-mimo-technologie (multi-user multiple-input multiple-output) mis. Voor channelpartners ligt er een kans om het mkb te voorzien van nieuwe wifi-hardware die toekomstbestendig is en een significant betere ervaring biedt.’

Dekkings- en veiligheidsproblemen

‘Kleine bedrijven raken meer en meer gefrustreerd en willen hun langzame draadloze internetverbinding en dekkings- en veiligheidsproblemen aanpakken’, aldus Ray Boggs, vicepresident mkb-onderzoek bij IDC. ‘Ze ervaren connectiviteit als een last, omdat ze steeds meer mobiele apparaten moeten ondersteunen, ook al werkt het personeel productiever. We denken dat de verbeterde prestaties van mu-mimo-hardware aantrekkelijk is voor kleine bedrijven in allerlei sectoren, omdat ze zo hun draadloze netwerken op een eenvoudige manier kunnen uitbreiden en upgraden.

Voorspellingen

Uit het onderzoek blijkt dat vier op de vijf channelpartners in 2017 een toename van 25 procent verwacht van het aantal verbonden wifi-apparaten bij hun kleinzakelijke klanten. Naar verwachting zijn dit overwegend Wave 2-apparaten met mu-mimo-ondersteuning. Bijna 50 procent van de ondervraagde partners verwacht dat het merendeel van hun mkb-klanten hun accesspoints, apparaten of routers in de komende twaalf maanden zal upgraden naar 11ac. Daarnaast blijkt dat ongeveer 70 procent van de partners vindt dat ze goed thuis zijn in Wave 2 en mu-mimo, terwijl slechts 35 procent de technologie in hun portfolio heeft.

Bron: Computable (11-10-2017)

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel