Microsoft lanceert Surface Laptop 4

14-06-2021

De Surface Laptop is een volwaardig notebook dat vooral interessant is voor diegene die flexibel wilt werken of voor diegene die vaak onderweg is. Microsoft lanceert nu de Surface Laptop 4, maar wat zijn de verschillen met zijn voorganger en hoe ligt de verhouding met andere zakelijke notebooks zoals de Macbook Pro of de Lenovo Thinkpad?

Veel laptop voor een hoge prijs

De Surface Laptop 4 is verkrijgbaar in twee verschillende maten, namelijk 13 inch en 15 inch. Beide modellen bezitten een touchscreen en worden voorzien van een Core i5-, Core i7- of Ryzen 5-processor. Het 15 inch model (zie foto) komt inclusief 16GB werkgeheugen en een stevige i7-processor. Dit model is uitermate geschikt voor diegene die bijvoorbeeld veel gebruik maakt van het inlezen van bouwtechnische tekeningen of die veel aan multitasking doet op zijn of haar notebook. Naast de enorme rekenkracht bevat het 15 inch model ook een 512GB aan opslagcapaciteit. Dat is aan de grote kant voor een Surface Laptop. Wel moet gezegd worden dat het 15 inch model niet goedkoop is met een aanschafprijs van ruim € 1.850,- (ex btw).

surface-laptop-4-zwart

 

Aanpassingen aan de Surface Laptop 4

De Surface Laptop 4 is een zeer strak ontworpen notebook waarbij de kanttekening geplaatst moet worden dat er weinig ruimte rest voor eventuele aansluitingen. Zo zijn de speakers onder het toetsenbord gemonteerd in plaats van aan de boven of zijkant van het notebook. Qua aansluitingen is er zoals gezegd niet veel ruimte. Zo bevind de oplaadaansluiting zich aan de rechterzijde van het notebook en aan de linkerzijde van het notebook is er plaats gemaakt voor USB-A en een USB-C aansluiting. Wanneer u aansluitingen tekort zou komen is dit op te lossen met een optioneel Surface dockingstation.

Naast de hardware aanpassingen is er ook een softwarematige aanpassing aan dit nieuwe model gedaan. Zo heeft u de mogelijkheid om in te loggen op het apparaat door middel van gezichtsherkenning. Een extra toevoeging is dat men door middel van de USB-A-aansluiting de smartphone kan opladen. Snelladen werkt overigens niet.

Hogere accuduur

Voor diegene die vaak onderweg is en flexibel wilt werken is accuduur bij een notebook ontzettend belangrijk. De Surface 4 biedt een gemiddelde accuduur van 15 tot 19 uur, afhankelijk van het gebruik. Zo zal de accu sneller leeg raken bij het renderen van een video, dan bij het gebruik van Microsoft Office.

Microsoft geeft met de Surface Laptop lijn een extra keus als het gaat om high-end notebooks. De kwaliteit van deze lijn notebooks is bijzonder hoog, maar zoals gezegd prijzig. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers.

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel