Microsoft lanceert Office 2021

20-09-2021

5 Oktober aanstaande zal Microsoft Office 2021 zijn opwachting gaan maken. De opvolger van Office 2019 zal gelijktijdig uitgebracht worden met Windows 11. De prijzen voor het meest gebruikte kantoorpakket ter wereld blijven gelijk. De nieuwe versie van Office zal maar liefst vijf jaar ondersteuning krijgen vanuit Microsoft.

Inhoud en specificaties Office 2021

Voor diegene die geen gebruik wenst te maken van de cloudversie Office 365 is Office 2021 het passende alternatief. Het standaardpakket van Office zal de volgende apps bevatten; Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, OneDrive en Teams. Om een beter beeld te krijgen van de verschillen tussen Office 2019 en de nieuwe 2021 versie heeft Microsoft een lijst met updates bekend gemaakt die later nog uitgebreid zal gaan worden. Het merendeel van deze ”kleine updates” zijn vooral enkele handige functies binnen onder andere Microsoft Excel en Powerpoint. Deze kleine veranderingen zijn er met name op gericht om 1 op 1 samen te kunnen werken met het nieuwe besturingssysteem Windows 11.

Office LTSC

Organisaties die een volumelicentie van Office willen afnemen, maar niet specifiek updates willen omdat dat hun bedrijfsprocessen kan verstoren kunnen gebruik maken van Office LTSC. In deze speciale Office licentie kunnen optioneel alle cloud en ai-toepassingen worden uitgeschakeld. Ook op deze licentie ontvangt men vijf jaar ondersteuning, maar deze LTSC 2021 licentie is wel 10% duurder dan zijn voorganger.

Microsoft heeft ook bekend gemaakt dat er opnieuw een Apple Office 2021 versie beschikbaar zal zijn voor Apple gebruikers. Wanneer deze gelanceerd zal gaan worden is nog niet duidelijk.

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel