Microsoft lanceert met update 21H2 Windows 11

23-06-2021

24 Juni aanstaande zal Microsoft de volgende Windows 10 update onthullen met de update 21H2, beter bekend als Windows 11. Deze update zal zich met name richten op enkele visuele updates en niet zozeer op het gebruik van Windows 10.

Windows 11 is een visueel spektakel

Vrijwel alle bekende apps en programma’s binnen Windows 10 worden met de nieuwe update voorzien van een redesign. Zo hebben de bekende apps als het startmenu en Windows verkenner binnenkort ronde hoeken in plaats van rechte hoeken. Het startmenu zal tevens in de update naar Windows 11 voorzien zijn van een zwevende functie. Op dit moment zit het startmenu vast aan de taakbalk en dat zal bij de update dus gaan veranderen.

startmenu-windows-11

Energie besparen met nieuwe functie

Naast de grafische veranderingen zal Windows 11 toch enkele nieuwe functies omvatten. Zo is er de nieuwe accufunctie waardoor de gebruiker exact kan zien welke applicaties er het meeste en welke het minste energie verbruiken. Dit is met name handig voor diegene die gebruik maakt van Windows op een notebook, hybride device of tablet.

energie-besparende-functie-windows-11

Privacy aanpassingen op nieuwe Windows versie

Privacy is op dit moment een hot topic en Microsoft heeft mede hierdoor een aantal zeer belangrijke en interessante functies toegevoegd aan Windows 11. De zogenaamde Human Presence functie krijgt namelijk een forse update met de toevoeging van een reeks nieuwe functionaliteiten waaronder Force Instant Lock, Force Instant Wake en Lock Timeout. De sensoren kunnen zodoende begrijpen wanneer u opstaat, zodat Windows zal worden vergrendelt.

Ondersteuning Windows 10 loopt af

De ondersteuning voor Windows 10 zal vanaf 14 Oktober 2025 stopgezet worden. Dat wil zeggen dat Microsoft naar alle waarschijnlijkheid voor die tijd een compleet nieuw besturingssysteem zal gaan lanceren. Dat zou Windows 11 kunnen zijn, alhoewel er ook gedacht wordt dat deze nieuwe versie een tussenstap is naar bijvoorbeeld Windows 12. Wel is zeker dat de update 21H2 de laatste grote update voor het huidige besturingssysteem zal zijn.

Windows upgraden naar Windows 11

De update naar Windows 11 is geheel gratis, ook voor Windows 7- en Windows 8.1 gebruikers. Wel dient u gebruik te maken van een officiƫle Windows licentie om de update uit te kunnen voeren. Uiteraard kan CCO ict diensten u hiermee van dienst zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers voor een vrijblijvend gesprek en advies.

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel