Managed WiFi voor uw organisatie

13-07-2021

Een draadloos netwerk is steeds vaker het doelwit van cybercriminaliteit. Dit heeft meerdere oorzaken zoals het niet up-to-date houden van de software van de hardware (modem, router en access points) en een slechte tot matige versleuteling van het netwerk. Hierdoor is het voor cybercriminelen eenvoudig om toegang te krijgen tot uw WiFi netwerk met alle gevolgen van dien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het versleutelen van data door middel van een cryptolocker en het kunnen inzien van financiële gegevens over uw bedrijf.

Wat is managed WiFi

Door het gehele draadloze netwerk te laten managen hoeft u zich geen zorgen meer te maken over verouderde software en slechte tot matige beveiliging van het netwerk. Een managed WiFi netwerk wordt op afstand door CCO ict diensten beheert en 24/7 via monitoring in de gaten gehouden. Door deze monitoring zijn wij in staat om eventueel in te grijpen wanneer kwaadwillende het voorzien hebben op uw netwerk en bedrijfsgegevens.

Aanpassingen aan uw WiFi netwerk

Steeds vaker voegen bedrijven extra notebooks, desktops, tablets en smartphones toe aan een bestaand draadloos netwerk. Dit kan voor problemen zorgen, aangezien ieder apparaat afzonderlijk ingesteld en beveiligd zal moeten worden op het draadloze netwerk. Door gebruik te maken van managed WiFi nemen wij deze zorg voor u uit handen. Staat de WiFi niet goed afgesteld en heeft u het idee dat er bepaalde ruimtes zijn waar de WiFi dekking een stuk minder is dan elders in het pand? Of wenst u graag een speciaal gastennetwerk te hebben voor uw bezoekers? Ook dit is op afstand in te regelen door CCO ict diensten en onderdeel van deze managed dienst.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een of meerdere managed diensten voor uw organisatie? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers die u van een passend advies kunnen voorzien.

 

 

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel