Gratis vergaderen met Microsoft Teams

01-06-2021

Videovergaderingen zijn sinds de opkomst van Microsoft Teams enorm toegenomen. Nu veel mensen vanuit huis ”remote werken” is Microsoft Teams voor de meeste organisaties een onmisbaar hulpmiddel geworden. Dankzij Teams krijgen organisaties de mogelijkheid om nauw met elkaar in contact te blijven via een chat, videogesprek of audiogesprek. Wat veel organisaties niet weten is dat het gebruik van Microsoft Teams volledig gratis is en toepasbaar is in iedere IT-omgeving.

Hoe maak ik gebruik van Microsoft Teams?

Om gebruik te kunnen maken van de gratis versie van Teams dien je als individuele gebruiker met een bedrijfsnaam en emailadres een account aan te maken via Teams op het web. Nadat deze stappen zijn doorlopen kun je per direct gebruik maken van de vergadersoftware van Microsoft. Naast dat je jezelf als individuele gebruiker kunt aanmelden is het ook mogelijk om de organisatie aan te melden voor Microsoft Teams. Tijdelijk kun je dan gebruik maken van Microsoft Teams Premium. Deze versie heeft een aantal voordelen die de standaard versie niet heeft:

Verschillen Microsoft Teams gratis vs Microsoft Teams Premium

In onderstaande tabel de verschillen tussen de gratis versie van Microsoft Teams en de betaalde versie van Microsoft Teams Premium.

Microsoft Teams Gratis Microsoft Teams Premium
Maximaal aantal leden 300 gebruikers Mogelijk onbeperkt, inclusief een enterprise-licentie
Bestandsopslag 2 GB/gebruiker en 10 GB gedeelde opslag 1 TB/gebruiker
Gastaccounts Ja Ja
Online audio- en videogesprekken voeren (1:1 en groepsgesprekken) Ja Ja
Kanaal vergaderingen Ja Ja
Scherm delen Ja Ja
Geplande vergaderingen Nee Ja
Opname van de vergadering Nee Beschikbaar bij Microsoft Stream
Telefoongesprekken en televergadering Nee Ja

 

Benieuwd naar de eventuele mogelijkheden omtrent de vergadersoftware van Microsoft? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers voor een vrijblijvend advies.

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel