Bedrijfsnetwerk beschermen tegen malware

30-06-2021

Virussen, ransomware en trojan horses zijn voorbeelden van kwaadwillende software, ook wel malware genoemd. Deze software heeft maar een doel en dat is gevoelige informatie buit maken binnen onder andere bedrijfsnetwerken. De naam malware stamt af van het woord malicious wat staat voor kwaadaardige en schadelijke software.

Bedrijfsnetwerken steeds vaker slachtoffer van ransomware

Sinds de opkomst van de bitcoin en andere cryptovaluta zijn zowel bedrijven als particulieren steeds vaker het doelwit van kwaadwillende cryptosoftware. Dit is een redelijk nieuw type malware die als doel heeft geld afhandig te maken door middel van versleuteling van het netwerk en/of computers. Wanneer deze software zich in het netwerk bevindt is het vrijwel onmogelijk om deze software van een computer te verwijderen. Men kan het systeem ontgrendelen door een x-aantal bitcoins over te maken. Gelukkig kiezen de meeste bedrijven en particulieren ervoor om niet over te gaan tot betaling. In plaats van over te gaan tot betaling zijn steeds meer bedrijven en particulieren op de hoogte van deze cryptolockers ( gijzelsoftware ) en wordt er daarom ook steeds vaker contact gezocht met een IT expert die een passend advies op maat uit kan brengen om het netwerk toekomstbestendig te beveiligen.

Wees voorbereid op malware

Voorkomen is beter dan genezen luidt het spreekwoord. Dat is zeker van toepassing als het gaat om een bedrijfsnetwerk waarbij gevoelige informatie zo goed mogelijk beveiligd dient te worden. Hiermee verkleint en voorkomt u een eventuele uitbraak van de meeste virussen en malware. Beveiliging van systemen en het netwerk is van cruciaal belang om kwaadwillende software buiten de deur te houden, maar hoe kunt u uw netwerk zo goed mogelijk beveiligen?

Beveiliging van werkplekken

Er is een grote toename van het aantal flexibele werkplekken en dat maakt het voor organisaties lastig in te schatten of men daadwerkelijk goed genoeg is beschermd tegen kwaadwillende invloeden van buitenaf. Dient u bijvoorbeeld een andere bescherming aan te schaffen specifiek voor werknemers dat veel op afstand werkt of is dat niet van toepassing?

Monitoring op afstand met managed ESET

ESET Antivirus maakt het mogelijk om iedere werkplek en ieder netwerk te beveiligen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om dit te laten ”managen”. Dit wil zeggen dat alle ESET Antivirus licenties op afstand in de gaten worden gehouden, geupdate worden en gemonitord kunnen worden. De Managed ESET dienst is een uitermate sterke bescherming tegen malware en aanverwante kwaadwillende software. Daarnaast is deze malware protectie software op en afschaalbaar wanneer u wenst. Komen er werkplekken bij of verdwijnen er werkplekken? Dan kunt u dat doorgeven aan onze engineers of accountmanagers om het aantal licenties aan te passen. Bent u op zoek naar een advies op maat betreffende de bescherming van uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers.

eset-antivirus

 

Nieuwsbrief

Maandelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin de laatste tips, aanbiedingen en nieuws over ICT, telefonie en printing.


CCO ict diensten - persoonlijk & professioneel